Stichting blindsports is in januari 2013 opgericht en heeft zich tot doel gesteld het stimuleren en faciliteren van visueel beperkte sporters op weg naar topsport. Topsport vereist veel inzet en doorzettingsvermogen van de sporter, maar brengt ook veel kosten met zich mee. Kosten die de aankomende topsporter zich vaak niet kan permitteren. Voor de visueel beperkte atleet is dit een extra drempel. De stichting beoogt het algemeen nut en heeft geen winstoogmerk. Stichting Blind Sports helpt onder andere door:

• Het promoten van sport voor blinden en slechtzienden. De stichting doet dit door middel van het produceren van promotiemateriaal en het beheren en onderhouden van een website.

• Het mogelijk maken voor de visueel beperkte aankomende topsporters om deel te nemen aan trainingsprogramma ́s, stages en wedstrijden in binnen- en buitenland. Ook het verzorgen van het vervoer van de sporters en hun begeleiders hoort hierbij.

• Beschikbaar stellen van materiaal aan de visueel beperkte sporters die zich willen toeleggen op topsport.

• Het bemiddelen tussen begeleiders en sportorganisaties voor visueel beperkte sporters.

Dit gebeurt binnen de richtlijnen van het Internationaal Paralympics Comité (IPC). De Stichting Blind Sports richt zich in eerste instantie op de paratriatlon Deze multisport is in opkomst en de prestaties van de atleten zijn veelbelovend. De kosten van deze multisport zijn echter hoog.

Het gaat hierbij met name over de kosten voor het materiaal zoals de race-tandems, welke aan intensieve slijtage onderheven zijn. Ook het vervoer van het materiaal naar trainingsprogramma ́s, stages en wedstrijden in binnen- en buitenland is kostbaar. Bovendien moet de visueel beperkte sporter zich altijd laten bijstaan door een begeleider. De Stichting Blind Sports werft gelden om zo een bijdrage in deze kosten te kunnen leveren.

Meer informatie
René s ́Jacob (secretaris)
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
KvK nummer: 56934335

Samenstelling bestuur
Daniël Knegt, voorzitter
René S’Jacob, secretaris
Harry Knegt, penningmeester