Mijn naam is Daniël Knegt. Ik woon samen met Linda en ben trotse vader van Matz. In 2005 ben ik tijdens een trainingsmissie van de luchtmobiele brigade waarbij ik werkzaam was als technisch specialist betrokken geraakt bij een ernstig ongeval, als gevolg hiervan ben ik volledig blind geworden. Na een verblijf in verschillende ziekenhuizen begon mijn revalidatie , waarbij ik vooral voor ogen had zo onafhankelijk mogelijk te worden. Met tips – trucs- hulpmiddelen en mijn geleide hond Benson weet ik me goed te redden.

Omdat ik in mijn jeugd en later als beroepsmilitair een grote affiniteit had met sport ben ik daarin op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Met vi-judo onderleiding van bondscoach Chris de Korte zou ik naar de paralympische spelen 2012 gaan, maar raakte ernstig geblesseerd tijdens het laatste kwalificatie toernooi. Voor mijn revalidatie moest ik indoor roeien, wat resulteerde in Nederlands kampioen aangepast indoor roeien 2011 en 2012. Fietsen blijft mijn passie. voor het ongeluk trok ik er al vaak op uit met de mountainbike en tijdens de revalidatie begonnen met tandem wielrennen.

Nu heb ik een nieuwe uitdaging Para-triatlon: Dit betekent Zwemmen, tandemfietsen en hardlopen Op sportief gebied gaat het goed, zelf ga ik tot het uiterste maar topsport kost meer dan alleen veel inzet en doorzettingsvermogen. Er zijn veel kosten denk hierbij aan de kosten voor; materiaal, verblijf, reizen, kleding begeleiding, enz. Daarom ben ik op zoek naar bedrijven, particulieren, en organisaties die mij willen ondersteunen op de weg naar de top